dimecres, 20 d’agost del 2008

Primers problemes entre bombers i la direcció del cos a causa dels horaris

El 16 d'agost van entrar en vigor els canvis introduïts pel nou reglament de bombers, l'anomenat Horitzó 2010. Uns canvis que, entre altres aspectes, afecten les guàrdies i la reordenació del personal a les diferents casernes. Precisament la nit del 15 al 16, moment en el qual entrava en vigor el nou reglament, es van registrar els primers problemes.
La guàrdia de les 9 del vespre a les 8 del matí no es va fer amb les condicions òptimes. Mentre la direcció assegura que no es van presentar tots els efectius convocats, l'associació afirma que aquesta guàrdia no estava reflectida al nou plàning. Precisament l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) ha ressaltat que problemes com aquest són habituals des de l'arribada de la nova direcció i que el funcionament adoptat de cobrir baixes amb convocatòries via SMS d'última hora és molt habitual.

Aquesta manca de planificació afecta, assegura l'ABA, a la població. D'una banda per la manca d'efectius en algunes guàrdies i, de l'altra, perquè la redistribució dels bombers a casernes i parròquies que no coneixen a la perfecció i amb material diferent retrassa les actuacions.