dilluns, 4 d’agost del 2008

L’ABA estudia querellar-se contra la direcció dels bombers per difamació


L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) està estudiant la possibilitat de querellar-se contra la direcció del departament per difamació. La junta del sindicat ja fa unes setmanes que es va plantejar aquesta possibilitat, després que la cúpula del cos especial fes unes declaracions públiques que va considerar falses, i ahir mateix l’ABA va desmentir algunes de les afirmacions que va fer la direcció divendres passat.

"Creiem que la direcció ha fet alguns comentaris que poden ser constitutius d’un delicte de difamació, de manera que ens reservem la possibilitat d’emprendre accions legals", va apuntar ahir el president de l’associació, Israel Amigó. Des de la junta es va afegir: "Farem el que estigui a les nostres mans en l’àmbit legal", i es va desmentir que els bombers es neguin a fer la seva tasca "presentant baixes per sistema". Així mateix, Amigó va lamentar que "treballar amb por no ajuda", amb referència a la previsió de la direcció d’obrir més expedients disciplinaris.

Pel que fa a la situació que es va produir a la caserna a principis d’agost, quan van treballar únicament quatre dels vuit efectius que corresponen al parc, la junta del sindicat va assegurar que "es tracta d’un greu error de la direcció, que no va preveure les incidències".

En aquest sentit, el vicepresident de l’associació, Joan Torra, va explicar que les baixes dels tres agents que no van anar a la caserna no van ser d’última hora, sinó que van començar el 10 de maig, el 27 de juny i el 5 de juliol, respectivament. Pel que fa al quart efectiu, Torra va imputar la seva absència a la "falta de planificació" i va argumentar que "la direcció el va nomenar responsable de formació i no va preveure el pertinent canvi de guàrdia a l’agost".

Així mateix, la junta va donar un missatge de tranquil·litat respecte a la ja anunciada negativa a cobrir els torns extres si no es pagava el plus de disponibilitat. "Complirem el calendari estrictament i si hi ha una cosa gran seguirem estant allà com s’ha fet fins ara, però no estem disposats a cobrir totes les seves errades de gestió", va comentar.

Finalment, la junta de l’associació va desmentir que el sindicat hagi coaccionat cap agent i va assegurar que l’ABA "no ha amenaçat a ningú i tots els integrants tenen prou ús de raó, dignitat i llibertat".

recursos individuals

D’altra banda, el sindicat presenta avui un total de 52 recursos individuals contra les afectacions, que fan referència també al "trencament del pacte" segons el qual els bombers haurien de treballar 1.728 hores anuals. El sindicat, que espera que el nombre de recursos s’incrementi els dies vinents, va afegir que "fins ara els concursos de trasllat es limitaven al 30 per cent, mentre que el fet de canviar bona part de la plantilla de cop suposa un risc innecessari, ja que la majoria dels agents no coneixeran prou el terreny".

per Marià Miño. Andorra la Vella.