dissabte, 2 d’agost del 2008

La direcció acusa els bombers d’absentisme




Boixader sospita que no tothom assisteix a les formacions per por a possibles represàlies
A. Tugas
Santa Coloma
Flucha i Boixader compareixen a la caserna de Santa Coloma per anunciar que seguiran al càrrec passi el que passi.

• La direcció de bombers diu “prou”. Ahir a la tarda, els responsables del cos, Jordi Boixader i Sergi Flucha, van comparèixer a la caserna de Santa Coloma per deixar clar que entre alguns membres del cos hi ha una actitud “radical” de negar-se rotundament a tot el que es proposa, i de “fer tot el possible per impedir el desenvolupament del nou projecte”. No obstant això, van voler aclarir que se senten plenament emparats pel ministre, i que no abandonaran el càrrec fins que ell no els ho demani.
Boixader va denunciar públicament que comencen a haver-hi bombers que es neguen a anar a treballar, o bé que notifiquen indisposicions a última hora del dia, cap a les vuit o les nou del vespre, cosa que el director va qualificar d’irresponsabilitat. Ahir mateix, la caserna de Santa Coloma només comptava amb quatre efectius, quan normalment en necessitaria vuit. També va fer públic que quan hi ha una baixa i demana que algú la cobreixi mitjançant hores extres no obté gairebé mai cap resposta.
A més, va lamentar que l’actitud de l’Associació de Bombers (ABA) sigui de recórrer contra qualsevol decisió que es pren. “Dec ser l’únic director que ha de donar explicacions sempre que pren una decisió”, va afirmar. També va posar en relleu que l’associació no representa en absolut la totalitat dels bombers. De fet, tant ell com el director adjunt van manifestar que els consta que molts bombers volen cooperar, però sospiten que no ho fan per por a represàlies de l’ABA. De fet, creuen que és el motiu que alguns empleats decideixin no acudir a les formacions o no cobrir les baixes dels companys.

CONFIANÇA DEL MINISTERI
Després de fer una mica de balanç dels nou mesos que fa que ocupen el càrrec, el director i el director adjunt van assegurar que compten amb tota la confiança del ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, i van mostrar-se disposats a tirar endavant les reformes previstes, malgrat els intents de boicot. Per fer-ho, si cal, aplicaran mà dura. De fet, van informar que s’obrirà un altre expedient a un treballador, que s’afegeix als tres que ja es van anunciar.
També creuen que cada pas del projecte del ministeri que es tira endavant “es mediatitza i es bombardeja, i es culpa la direcció de tot. Però que avui hi hagi només quatre bombers treballant no és pas culpa de la gestió”. De fet, temen que si un dia es produeix una emergència greu no hi hagi prou efectius per actuar correc-tament.
Per Boixader, els torns de dotze hores, les formacions que s’ofereixen i la seva condició d’expolicia són els veritables nuclis del problema. “La societat evoluciona, i no es pot estar sempre treballant sis dies al mes”, va declarar. Finalment va sentenciar que “hi ha por a perdre una sèrie de privi­legis que s’han mantingut durant molts anys.”