dimarts, 12 d’agost del 2008

Els Bombers entren 66 recursos contra la reubicació d'efectius

• Es queixen que el reglament dóna "carta blanca a la direcció per fer el que vulgui"
• Denuncien pressions, que han provocat la renúncia d'un membre del cos
AINA MAURI I LISA
ANDORRA LA VELLA


Un a un, fins a 66 bombers, van presentar ahir un recurs individual a la secció de tràmits de l'Administració en contra dels canvis de parcs i de calendaris imposada per la direcció del cos. Aquests són els primers recursos, ja que s'espera que avui 20 bombers més s'uneixin a la queixa, sumant quasi la totalitat d'efectius del cos de Bombers.
El president de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), Israel Amigó, va denunciar un cop més que aquest és el resultat d'un "reglament en blanc que dóna via lliure a la direcció per fer el que vulgui". Pel que fa a la nova llei de Bombers entrada a tràmit, Amigó va reconèixer que "les línies entre el ministeri i
nosaltres són molt divergents i és molt difícil que coincideixin", no donant gaire esperances al fet d'arribar a un text consensuat.

PRESSIONS
Des de l'ABA també es va repetir que "s'està creant un ambient de pressions i provocacions" que està produint malestar entre els membres del cos. Tant és així que un dels bombers ha optat per presentar la seva renúncia al càrrec, tot i ser un dels efectius amb majors coneixements i titulacions del cos. "Volen que fiquem la pota per poder-nos-ho recriminar", es va queixar Amigó, referint-se directament a la direcció, assegurant, però, que "hem respost davant del ciutadà i ho farem sempre".
Amigó va indicar certs rumors segons els quals s'amenaça els efectius amb contractar bombers de França o bé policies per tal de suplir-los. Amb això, des de l'ABA asseguren tenir el suport dels sindicats andor-
rans, espanyols i francesos en la seva demanda "de complir amb la llei". El president del sindicat també va reclamar directament al Ministeri de l'Interior l'aplicació de la legalitat general vigent "en tota la seva amplitud" fins que entri en vigor la llei que ha de regular de forma específica el cos de Bombers, denunciant que s'està infringint la llei de la Funció Pública.

FORA LES OPOSICIONS
Cal recordar que els recursos entrats ahir tenen a veure amb la reubicació d'efectius duta a terme per la direcció del cos, que ha prevalgut sobre les places aconseguides mitjançant edicte o oposicions. Els Bombers reclamen que els canvis de calendari no només s'han fet sense tenir en compte les places per les quals ja havien concursat individualment, sinó que s'avisaven amb un màxim de tres dies d'antel.lació, perjudicant així la organització personal dels integrants del cos. Els Bombers diuen que la manca de gestió perjudica no tant sols les seves tasques professionals, sinó la compaginació amb la seva vida familiar.

amauri@andorra.elperiodico.com